Friday, October 27, 2006

Mijn excuus voor deze lange stilte (ik kreeg al vragen wanneer ik mijn blog weer eens zou updaten, wel leuk om te horen dat er mensen zijn die dit lezen, want omdat reageren voor de meeste mensen niet mogelijk is, is het af en toe net alsof ik in het niets zit te schrijven...heel raar), het is hier af en toe echt niet normaal meer zo druk! Deze week had ik een statistiek opdracht die ik dinsdag moest inleveren, een midterm voor ontwikkelingseconomie op woensdag, een extra statistiek college op donderdag morgen (omdat we nogal achterlopen op het schema) en vanmorgen van 9.30 tot 13.15 een bijeenkomst van de mensen van het project waar ik ook aan meewerk als onderzoeksassistent. Het komt er dus eigenlijk op neer dat ik deze week overleefd heb, anders kan ik het niet noemen, haha! Maar goed, ik kreeg wel een A voor mijn economiepaper terug (die ik op 11 oktober had ingeleverd), en ik geloof dat ik de statistiekopdracht en de midterm wel redelijk heb gemaakt, dus het zal allemaal wel weer goed komen. Wat wel een beetje suf is: ik heb eigenlijk een beetje last van het feit dat ik zelf twee jaar onderwijs heb gegeven, vragen heb gemaakt voor tentamens en tentamens heb nagekeken: ik ben veel te precies op tentamens, ik denk veel te veel na over waarom de professor deze vraag stelt en in welke richting ik het zoeken moet waardoor ik als ik niet oppas in tijdnood kom!

Nu op naar de volgende opdracht, een research design paper voor het vak research design, 20- 25 pagina's, schets van de problematiek, inleiding op de onderzoeksvraag, de probleemstelling, hypotheses, afhankelijke en onafhankelijke variabelen, subvragen, een literatuurreview...wordt nog even doorwerken, want ik ben nog niet eens begonnen met schrijven. We moesten wel een abstract inleveren een paar weken geleden, en dat kregen we gisteren terug met commentaar. Gelukkig stond er bij mij bij dat het OK was (en dat van een zeeeeeeeeeer kritische professor), dus ik zal er hopelijk wel iets van kunnen maken.

Maar goed, genoeg over mijn gestudeer. Ik heb ook ander nieuws: ik ga verhuizen! Ik vind residence heel eerlijk gezegd echt heel vervelend, het is zo institutioneel, de gang ziet er echt uit als een soort slecht hotel, en mijn kamer voelt meer als een kloostercel dan als een 'thuis'. Ik wil gewoon een echte keuken (met meer dan twee pitten en een oven!!) en een bank om op neer te kunnen ploffen! Bovendien kom ik absoluut niet los van mijn studie, omdat ik de hele tijd op de campus zit en alles echt ver weg is van de rest van Ottawa zit ik echt de hele tijd midden in mijn studie. En ik wil gewoon even naar de supermarkt kunnen als ik thuiskom, of 's avonds nog even naar de bioscoop kunnen gaan, of naar een kroeg om iets te drinken zonder vanalles te moeten plannen met bussen e.d. Dus ik had Christina (Canadese vriendin van me uit Parijs die per 1 november hier in Ottawa gaat werken) gevraagd of zij het een idee vond om samen een appartement te zoeken. Dat vond ze inderdaad een goed idee dus ik ben op zoek gegaan en heb een heel mooi groot apartement in downtown Ottawa gevonden, met een groot balkon, een echte huiskamer en een mooie keuken! Het is 15 minuten van waar Christina gaat werken, en de bushalte waar de bus naar Carleton stopt is 5 minuten lopen voor mij (en op de fiets is het ongeveer een half uurtje naar Carleton en Chrissy neemt mijn fiets mee uit Europa), het is 10 minuten van de roeiclub en 10 minuten van 'the Byward Market', het gebied met allerlei café's, bars, restaurants, winkels en de markt. We krijgen volgende week de sleutels (Christina komt zaterdag aan), en dan moeten we dus op zoek naar meubels enzo. Heb er wel zin in, heb echt behoefte aan een meer eigen plek!

Bovendien komt niet alleen mijn fiets met Christina mee, maar ook al mijn boeken, keukenspullen, studiespullen, zitzak, de rest van mijn kleren (alles is door Klaas naar Parijs gebracht- nogmaals heel erg bedankt Klaas!!!)...lijkt me echt super om weer een beetje mijn eigen spullen om me heen te hebben!

Verder is het hier bijna Halloween, en dat merk je. Allerlei huizen zijn helemaal in de Halloween sfeer, er staan overal pompoenen, alle tv-series hebben Halloween specials, en ik heb drie uitnodigingen voor Halloween parties (die ik ivm mijn werk voor die paper helaas heb moeten afslaan- en bovendien houd ik niet van verkleed gedoe...).

Maar goed, verder heb ik niet zo heel veel te vertellen, het zat er dik in dat ik in alle drukte weer verkouden zou worden, dus ik voel me op het moment niet bepaald 100%, dus in plaats van me nu enorm druk te gaan maken over mijn studie denk ik dat ik eerst maar eens even boodschappen ga doen, de was ga regelen etc. Moet tenslotte ook gebeuren!

Saturday, October 14, 2006

Pennywise!

Dus, nou moet ik mijn dames (en V6) toch echt even iets vragen: hadden jullie toen jullie deze kaartjes kochten enig idee waar jullie me naar toe stuurden??? ;-) Of dachten jullie dat ik stiekem eigenlijk een keiharde hardcore punkrocker ben? Voor degenen die dit lezen die nu geen enkel idee hebben waar dit over gaat: ik had als afscheidskado van Zuidwester en V6 twee kaartjes gekregen om samen met iemand naar een concert van Pennywise (old school southern california punkrock) te gaan.
Ik had echt het idee dat ik terug was in mij middelbare schooltijd: toen hadden we ook van die pogo-ende aggressieve rock in het jeugdcentrum van Hoogeveen haha! Voelde me weer helemaal jong, al heb ik nu wel een beetje een gehoorbeschadiging...mijn oren tuiten nog (10 uur na afloop...)!!!
Dat gezegd hebbende, het was wel leuk! Ik ben samen met Anne gegaan, een meisje dat ik op die ene avond dat ik bij de roeivereniging was, heb leren kennen en met wie ik het goed kan vinden. We zijn eerst wat gaan eten in een pub en toen we aankwamen, bleek dat de eerste band eigenlijk al afgelopen was, er bleken drie bands in de preact te zitten! Nadat we veilig een plekje op een van de twee balkons hadden gevonden (Anne begreep eigenlijk niet waarom, maar dat werd haar later wel duidelijk), hebben we de tweede band wel helemaal meegekregen. Dat was Ignite, en die waren super! Keihard, maar wel melodieus. Op zoek naar de ingang van de "capital music hall" had ik al een stel kerels uit een camper zien komen, en toen had ik al gedacht: goh die zien er uit als een band...nou dat bleek te kloppen, want dat was dus Ignite. Best coole muziek, met een hoop links politieke motieven (samen te vatten in 'fuck the system', 'fuck George W fuckface Bush' en 'revolution!!'). Anne begreep na de eerste noten waarom we boven wilden staan, de 'pit' werd meteen duidelijk zichtbaar. Ze heeft haar ogen uitgekeken, want ook al kende ze Pennywise een beetje, dit fenomeen had ze nog nooit gezien.
Na Ignite kwam er nog een band 'Circle Jerks', die we allebei een stuk minder vonden, voornamelijk een hoop geschreeuw, en eigenlijk gewoon een stelletje oude kerels (Zanger met ongeveer een halve meter rasta haar, maar op zijn hoofd erg duidelijk kalend) die niet van ophouden weten. Beetje de Stones, maar dan nog zieliger haha! ;)
En toen om kwart voor elf, was het eindelijk de beurt aan Pennywise. Het publiek werd helemaal gek, en de security ook, toen er een kerel al crowdsurfend (ja, dat was ook hier verboden, maar in zo'n publiek houdt natuurlijk niemand zich daaraan), vooraan kwam en vervolgens een sprong naar het podium waagde, werd hij zeer hardhandig afgevoerd. De muziek was cool, echt van die 'boos op de hele wereld puber muziek'. Ouderwetse punkrock, ik voelde me echt weer jong, en moest steeds denken aan Rutger Brouwer (de enige echte diehard punkrocker die bij mij in de klas zat en die altijd probeerde om op schoolfeesten samen met een vriend ook te gaan ppogo-en) haha! Wat wel opviel: ze speelden een uurtje, hielden op en het publiek vertrok gewoon. Niks geen toegift en het publiek rekende daar ook niet op...typisch.
Na het concert hebben we een half uur in de rij gestaan om onze jassen op te halen, waarbij een of andere vage kerel de hele tijd geprobeerd heeft om een zoen van ons op zijn wang te krijgen, erg vaag, maar wel vermakelijk. Anne vond het allemaal super, dus we hebben ons erg goed vermaakt.
Almetal dus een geslaagde avond, al hoop ik wel dat die fluit nog weg trekt uit mijn oren, want ik word er een heel klein beetje gek van! Zuidwester en V6: bedankt, het was een superkado!

Friday, October 13, 2006

Raar weer hier! Afgelopen maandag heb ik bij Bob (een van mijn medestudenten, die die 34 jaar in het leger heeft gezeten) nog in de tuin gezeten voor Thanksgiving, en nu is het maar een graad of 8, met veel wind...In Zuid-Oost Ontario is zelfs sprake van een sneeuwstorm, maar daar hebben we hier gelukkig geen last van. Gisteren was helemaal raar: het werd naar mate de dag vorderde steeds kouder...rare ervaring! Het Thanksgiving diner maandag was erg leuk, het was fijn om weer even van de campus te zijn en gewoon bij iemand in een echt huis te zijn, en het was super om een echt Canadian Thanksgiving diner mee te maken, met pompoensoep, kalkoen, cranberries, aardappelpuree, sweet potatoes, en voor toe pompoentaart. Bovendien hebben ze bij Bob drie katten en drie honden (twee katten van hun dochter die net naar Schotland is vertrokken om haar PhD te gaan doen en twee honden van hun zoon die op het moment niet voldoende ruimte heeft, dus eigenlijk hebben ze maar 1 kat en 1 hond, maar goed), dus ik heb de hele avond gezellig met een poes op schoot gezeten!
Verder heb ik het deze week heel erg druk gehad, ik moest dinsdag een statistiek opdracht inleveren, woensdag een paper voor economie en gisteren een abstract voor de research design paper die ik moet schrijven. Ik maak echt dagen van half acht 's ochtends tot een uur of elf 's avonds...Mijn begeleider heeft me nogmaals welkom geheten in 'Grad School the North-American way!' Maar goed, tot nu toe weet ik het hoofd aardig boven water te houden, in tegenstelling tot sommige van mijn classmates, die nu al allerlei dingen te laat in leveren. Maar het is wel vermoeiend zeg! Volgens mijn begeleider is het eerste jaar het ergste, en wordt het daarna beter...we zullen zien!
Nu ben ik op zoek naar literatuur voor mij research design paper, ik heb vanmiddag een bespreking met een van mijn medestudenten, met wie ik misschien een co-authored paper ga schrijven over failed-states en de invloed van non-state actors. Want ja, naast al het gewone coursework worden we ook nog geacht aan publicaties, conferenties etc. te gaan denken. Ze houden je hier wel bezig!
Vanavond ga ik naar Pennywise met de kaartjes die ik van Zuidwester en V6 heb gekregen, samen met Anne, dat meisje dat ik die ene avond op de roeiclub heb leren kennen. Ik vind het wel fijn dat ik af en toe ook nog wat anders heb dan alleen maar werk, anders zou ik denk ik echt een beetje te eenzijdig bezig zijn! Helaas gaat het met hardlopen iets minder, mijn knie is weer moeilijk aan het doen. Doe braaf mijn oefeningen, maar hij heeft er toch echt geen zin in... :S
Wat ik wel mis zijn de dameskletserijen, ik kom er steeds meer achter dat mannen (hier?) echt een ander soort communicatie hebben...en aangezien ik de meeste tijd toch met die mannen uit mijn klas opgescheept zit, begin ik een enorme zin te krijgen in gewoon een domme damesavond, met iets meer dan alleen maar politieke debatten en american football/baseball/ijshockey verhalen! Ik ben naast al mijn werk dan ook een soort spoedcursus 'canadian politics' aan het proberen te doen door zo veel mogelijk over de politiek hier te lezen op internet, want nu heb ik de helft van de tijd echt geen flauw benul waar de discussies over gaan...en het zou fijn zijn als ik ze in ieder geval kon volgen, maar gewoon eens lekker over domme dingen kunnen kletsen zou soms ook wel fijn zijn. Moet maar snel zoiets organiseren zodra Chrissy hier is, haha!
Nou ik moest maar weer eens verder met mijn 'exploratory research' voor mijn research design paper, anders heb ik mijn collega vanmiddag niks te melden, en dat kan natuurlijk niet... ;-)

Wednesday, October 04, 2006

Foto's!




Ha, dan toch eindelijk weer een paar foto's (met dank aan Amaya, want ik had mijn camera niet bij me op de boatcruise)! Uitleg bij de foto's van boven naar beneden:
1) Ik, Vivienne (tweedejaars NPSIA masterstudent), Nathalie (eerstejaars Master Frans) en Amaya (flatgenootje en eerstejaars PhD in electrotechniek)
2) Een duidelijk later stadium van de boatcruise...Kathleen (eerstejaars master psychologie), ik, Amaya, Andrea (eerstejaars master Frans) en Craig (ja die engineer die we later nog mee uit hebben genomen voor zijn verjaardag).
3) Zonsondergang over Hull/Gatineau (Quebec), vanaf de Ottawa river.

Deze week is het weer allemaal erg druk (flauw dat ik niks anders te melden heb he...?), maar ik kreeg vandaag mijn eerste cijfer terug, op een economie quiz die we maandag hadden gemaakt, en ik had 20 van de 20 vragen goed! :-D Het is maar een undergrad course, en het was maar een multiple choice quiz, maar er waren niet veel mensen die alles goed hadden (de andere twee PhD studenten hadden 18 en 16 van de 20 goed) dus het geeft mijn zelfvertrouwen toch wel een beetje een boost. Verder is mijn supervisor erg tevreden met het werk dat ik voor hem doe als research assistant, dus vandaag was wel een succesvol dagje, haha! Verder vannacht voor het eerst een brandalarm meegemaakt, een of andere sukkel die midden in de nacht toast was gaan maken, en die had laten aanbranden...niet leuk om half vier 's nachts in je pyjama naar buiten moeten, en dan is het nu nog niet eens echt koud! Maar goed, moet weer aan de studie voor morgen, ik schrijf snel meer!