Saturday, March 31, 2007

misschien dan toch echt lente??

Ha, wat een fantastisch weer vandaag! Zonnig, graad of acht, bijna geen wind...beter kan het niet! Het kanaal begint weer vloeibaar te worden, de sneeuw is gesmolten, de kinderen van de huisbaas spelen al de hele dag in de tuin: het lijkt erop dat het dan toch echt lente aan het worden is...Al heb ik ook horror verhalen gehoord over sneeuw in mei...dus we zullen zien of ik wederom te vroeg juich haha!

En dan is het semester ook nog eens over, gisteren laatste tentamen gehad (Economics of Conflict, nogal een blackout, maar ik kan dat vak al bijna niet meer niet halen, dus het zal wel goed komen, er is ook nog een take-home deel van dat tentamen waarmee ik het cijfer nog wat kan opkrikken), dus eindelijk tijd voor de was, de afwas, stofzuigen, schoonmaken, boodschappen en meer van dat soort gedoe...heerlijk, kom er helemaal van bij! De afgelopen week was nogal hectisch, eerst een fikse griep, toen een presentatie en toen ook nog dat tentamen, dus ik ben wel toe aan even wat rust en andere dingen!

Natuurlijk is er nog wel dat comprehensive exam in mei ergens, maar dit weekend mag ik het even rustig aan doen, qua studie dan. Want ik moet wel op zoek (al weer) naar nieuwe woonruimte, en daar was het door alle drukte nog even niet zo erg van gekomen. Oh en dan is er nog mijn research assistantship, wat deze week ook wel wat aandacht zal behoeven...

Gisteravond lekker uit eten geweest (thais), en daarna film gekeken, 'Little Miss Sunshine', duidelijk een aanrader voor wie hem nog niet gezien heeft (he, Vincent: Sufjan Stevens zit zelfs in de soundtrack! ;) ). Helaas had een van mijn buurvrouwen zichzelf buiten gesloten, dus die belde me om half een 's nachts uit mijn bed...muts. Dat is nou al de derde keer...hoe moeilijk kan het zijn om aan je sleutels te denken???

Oh, die lezing van Marjanne de Kwaasteniet van het ministerie van Buitenlandse Zaken was erg leuk. Dat kwam niet zozeer door haar verhaal (wat nogal standaard was, en waar ik een vraag over stelde die haar volkomen verbaasde), maar meer door het feit dat ik daar binnenloop, en Niels van der Bijl zie zitten, een oud-collega uit Groningen. Die werkt tegenwoordig voor BZ op de EU-VS en EU-Canada relaties-desk, en was dus mee als secondant. Echt te grappig. Zijn ogen vielen zowat uit zijn hoofd (en de mijne ook haha). De wereld is toch inderdaad wel klein blijkt maar weer!

Nou mijn afwas roept me vanuit de keuken toe, dus ik ga maar weer eens ff verder met mijn huishoudelijke werkzaamheden op therapeutische basis. En dan nog ff lekker van het weer genieten! :)

Sunday, March 18, 2007

wisselbaden!

Nou dacht ik van de week toch heel even dat het lente ging worden: het was maandag tot en met woensdag ruim boven nul, woensdag zelfs 13 graden, de sneeuw smolt als een gek, de vogeltjes floten naar hartelust, ik kon weer zonder handschoenen en muts naar buiten (was ik toch helemaal vergeten hoe wind in je haar voelt) en dinsdagavond en woensdag regende het zelfs. Dat laatste was een aparte ervaring, ik liep dinsdagavond samen met Natalie op straat en dacht: what the ...? Had al zo lang geen regen meer meegemaakt dat ik echt eerst even niet begreep wat er aan de hand was...
Helaas was de lentevreugde van korte duur: donderdag vroor het weer, en vrijdagnacht en zaterdag hadden we weer een sneeuwstorm, dus alle sneeuw die gesmolten was, is vervangen. Het is nu wel erger dan voorheen, een klein voorproefje van de lente maakt de kou veel erger. Ik hoop dat het snel echt lente wordt!

Met mijn studie gaat het ondertussen allemaal zijn gangetje. Ik heb mijn extra vak na overleg met de directeur toch maar laten vallen. Dat was erg jammer, want ik vond het een onwijs interessant vak, maar het was gewoon allemaal echt te veel. Ik was alles half aan het doen, en daar kan ik echt heel slecht tegen! Nu heb ik wat meer tijd voor alles, kan ik het allemaal wat beter doen, en nog veel belangrijker: ik heb ook weer heel af en toe wat tijd voor mezelf!! Best wel prettig om af en toe gewoon even te kunnen gaan zitten met een kop thee en een boek...

Het voetbal is inmiddels ook begonnen. Het is erg leuk, maar ik kan er echt helemaal niks van. Gelukkig is het gemiddelde niveau van ons team nogal laag (we hebben nog geen wedstrijd gewonnen...), dus het maakt niet zo veel uit, zo lang je maar je best doet vinden ze het al lang best. En mijn best doe ik natuurlijk wel, want uiteraard ben ik wel heel competitief! :) Ik speel het meeste als verdediger, wat me al een enorme blauwe enkel heeft opgeleverd omdat ik een rotschop kreeg precies daar waar mijn scheenbeschermers niet zitten...maar die aanvaller kwam er niet langs!!! ;) Mijn team is leuk, erg aardige mensen allemaal. Ik ben voor volgende week zaterdag uitgenodigd om mee te gaan naar een sugar bush, waar ze maple syrup maken, dat lijkt me erg gaaf, erg authentieke Canadese ervaring!

Komende vrijdag ga ik naar een conferentie over 'exit strategies' uit Irak en Afghanistan. Niet echt mijn onderwerp, maar de mensen die komen spreken zijn allemaal mensen die van belang kunnen zijn voor mijn proefschrift (voor degenen die hier iets van weten: Jeffrey Herbst, Monica Duffy Toft, Barry Posen, Roland Paris o.a.) dus het leek me toch wel verstandig en interessant om hier eens rond te gaan kijken. En ach, we krijgen gratis lunch en een receptie... haha!

Verder ga ik van de week naar een lezing van Marjanne De Kwaasteniet, de directeur van het DG Europese Zaken van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik kreeg een uitnodiging van die mevrouw van de ambassade die ik ergens in november ontmoet had dankzij professor Carment. In het kader van het netwerken lijkt het me verstandig om daar eens te gaan kijken. En bovendien ben ik ook wel benieuwd naar wat ze te zeggen heeft over het Nederlandse buitenlandse beleid.

Drukke week dus, dus ik moest maar eens wat gaan doen, er is weer een enorme hoeveelheid literatuur om door te werken voor dinsdag (dit keer over ontwapening etc.)...