Sunday, April 29, 2007

aankondiging! :)

Even tussen alle bedrijven (verhuizen, tentamen...) door een kleine aankondiging: ik ben van 14 tot 28 mei in Nederland. Toch maar besloten even twee weken thuis door te brengen om mijn moeder te zien (die al drie weken in het ziekenhuis ligt) en bij te komen (want ik ben zelf af en aan ook al drie weken ziek, zwak en misselijk; eerst een nierinfectie waar ik mee op de eerste hulp belandde, toen nog eens vijf dagen koorts, griep of zo... :S).
Mijn nieuwe adres (vanaf morgen) is:
38 Monk Street, Apt. 10
Ottawa, Ontario
K1S 3Y8
Canada

Krijg daar ook weer een vaste lijn, maar dat nummer weet ik nog niet, dus dat volgt nog...

OK, snel weer verder met studeren (en dat tussen alle dozen :S)

Friday, April 06, 2007

a beast to slay...




Heel fijn, we kregen dinsdag te horen dat ze ons enorme tentamen 10 dagen vervroegd hebben naar 3 en 4 mei... (we hebben van 3 mei 9am, tot 4 mei 4pm, drie vragen, 6-8 pagina's elk - dat wordt dus niet slapen die nacht) dus hebben we nu ineens nog maar vier weken om ons voor te bereiden (en dan moet ik de 30ste ook nog verhuizen...:S). De foto's hierboven zijn van 'the beast to slay': ja dit moet ik allemaal kennen...!; ik denk dat jullie de komende tijd niet op veel nieuws op mijn blog hoeven te rekenen...

Monday, April 02, 2007

Nieuw huis! (alweer haha!)

Nou, dat viel mee! Binnen een dag heb ik een nieuw huis gevonden en dat zelfs maar drie straten van waar ik nu woon, dus kan ik lekker in dezelfde buurt blijven (want the Glebe bevalt heel goed!). Ik was samen met Laura (mijn bovenbuurvrouw) op zoek, eigenlijk waren we vandaag pas echt aan de slag gegaan, en we hadden in een uur 6 afspraken gemaakt voor bezichtigingen. Maar de eerste was raak! Het bleek een gebouw te zijn waar ik al vaker langsgelopen was en waarvan ik steeds had gedacht: daar zou ik best willen wonen. Het appartement was prachtig, een oude open haard (niet werkend maar staat leuk), een balkon, een kleine maar handig ingerichte keuken, een eetkamer en een huiskamer met grote openslaande glazen deuren ertussen, grote ouderwetse ramen, twee ongeveer even grote slaapkamers (ieder aan een andere kant van het appartement), en een badkamer met een ouderwetse badkuip met van die leeuwenpoten, opslagruimte in de kelder, waar ook de wasmachines staan en, er is zelfs een fietsenrek! :) . Het gebouw is gebouwd in de jaren 20 voor de well-to-do, dus de huisbaas liet ons zelfs nog zien dat er vroeger geen keuken in zat, maar alleen een service lift (vandaar ook dat de keuken wat klein is). De voordeur heeft glas in lood accenten, de radiatoren hebben ornamenten, en zelfs de deurposten zijn mooi afgewerkt....Het was echt grappig: Laura en ik liepen binnen en dachten allebei hetzelfde: ja, dit is het!
Het bleek dat de huisbaas eigenlijk al iemand had, maar daarover twijfelde, hij vond het erg belangrijk om de juiste mensen in het gebouw te hebben, om problemen te voorkomen, dus hij zei aan het eind: if you want it, it's yours, you would be perfect for here! Hij heeft zelfs aangeboden om de muren te schilderen, en dan mogen wij de kleuren uitzoeken. De huur is ook perfect, zeker voor deze buurt, die over het algemeen erg prijzig is. Maar dit appartement is maar $899 per maand, dus 450 p.p. He, ik ben er helemaal happy van. Best een opluchting om te weten waar ik naar toe ga, dan kan ik me nu gewoon rustig gaan voorbereiden op mijn tentamen (al zal ik wel nog op zoek moeten naar wat meubilair, maar daar zet ik mijn netwerken - lees: Sean- wel voor aan het werk).