Saturday, February 17, 2007

eindelijk foto's

Nou had ik toch al zeker bijna twee maanden geleden beloofd snel eens foto's van mijn nieuwe huisje hier op te zetten, maar dat was er maar niet van gekomen. Steeds te druk, en een enorme puinzooi (overal stapels papier...) die ik liever niet op de foto wilde hebben... maar nu is het leesweek, en dus had ik mezelf vandaag vrijgegeven, en heb ik dan toch eindelijk tijd gehad om op te ruimen (zo goed en zo kwaad als het ging), schoon te maken etc. Dus bij dezen, eindelijk wat foto's.
Hiernaast mijn kamer vanuit de ene hoek, en andere hoek.





Verder hieronder de keuken vanuit de beide hoeken. De zitzak ligt voor de kachel, zodat ik mezelf zachtjes kan roosteren als ik zit te lezen ;-) En het margrieten gordijntje voor het raam is om te voorkomen dat de professor waar ik naast woon recht mijn keuken in kijkt!
Het is niet groot, maar ik ben hier wel happy, voor zo in mijn eentje is het eigenlijk heel prima!

Verder is het hier niet leuk meer zo druk. Als ik dacht dat vorig semester erg was, dan neem ik dat nu terug, dit semester is veel en veel erger. Het field seminar dat we doen is belachelijk. Ze hadden het gepland voor een meeting per twee weken, met ongeveer 1000 pagina's te lezen per keer. Helaas bleek dat allemaal niet helemaal in het semester te passen, dus nu hebben we iedere week een bijeenkomst. Het leesschema is daarbij alleen niet aangepast, we doen nu dus 1000 pagina's per week. Daarbij moeten we voor iedere bijeenkomst een 'memo' schrijven, in duo's, dus dat kunnen we ook nog eens niet om 3 uur 's morgens doen of zo... Dan hebben we het vak 'Economics of Conflict' dat op zich wel interessant is, maar erg veel werk, vooral omdat het best lastig is om als politicoloog te denken als een econoom over een onderwerp dat juist zo politiek lijkt. Afgelopen vrijdag hadden we midterm voor dit vak, en ik geloof niet dat ik dat heel goed gemaakt heb, maar goed ik zie wel. Verder heb ik nog het vak 'Issues of International Development', dat ik samen met de masterstudenten volg en dat erg interessant is, maar eigenlijk een beetje te veel bovenop alle andere dingen die ik moet doen. Mijn research assistantship heeft nogal te lijden onder al deze bezigheden, dus daar moet ik deze leesweek echt eens wat meer aandacht aan besteden. Wel raar, interviews transcriberen die zijn opgenomen in de zomer: vrolijk fluitende vogeltjes en grasmaaiers op de achtergrond, terwijl het buiten -25 is... Ja, het is nog steeds snijdend koud (al valt het vandaag mee, 'maar' -8), maar het is wel raar hoe snel je daaraan gewend raakt! Afgelopen woensdag sneeuwde het als een gek, iets van 20centimeter sneeuw in een paar uur, en dan merk je dat zelfs Canada daar moeite mee heeft: mensen kunnen niet naar de universiteit komen, het verkeer gaat stapvoets, en het vliegverkeer loopt vast.

Ik ben inmiddels ook een aantal keer wezen schaatsen op het kanaal, en dat was echt geweldig. Heel gek, hoe je lichaam zich iets herinnert terwijl je het al 10 jaar niet gedaan hebt: ik trok mijn schaatsen aan, stond op en schaatste zo weg. Jong geleerd is oud gedaan blijkt maar weer haha!

Maar ik moet nu voordat de winkels dichtgaan even buskaartjes gaan kopen, anders kan ik vanavond niet naar de stad (ga wat drinken met een paar mensen). Hoop dat alles met iedereen daar in Nederland goed gaat!