Sunday, August 06, 2006

Schotland

Weer terug uit Schotland, en na een hele week opruimwerkzaamheden op mijn werk en in mijn huis, nu even de tijd voor een update. Schotland was erg cool. Hele mooie landschappen, veel rust en stilte, en zo waar goed weer! Eigenlijk zelfs zo goed dat we al mopperden dat het best wat Schotser mocht, het was zo warm dat we ons onder het lopen echt helemaal te pletter zweetten. Ik had ook niet helemaal op dit weer gerekend, dus ik had niet helemaal de juiste kleding bij me, in ieder geval veel te weinig korte shirtjes en broeken... gelukkig had ik wel wasmiddel bij me, dus heb ik de aanwezig shirtjes en broeken af en toe maar even met de hand gewassen.
Maar wat een mooi land zeg! Prachtige vergezichten over Loch Ness, en enorme heidevelden, bossen en veengebieden waar je geen mens (op af en toe een andere wandelaar na, die dezelfde route als wij liep) tegenkomt. Wel wat koeien en schapen, waar Klaas zijn dierenimitatiegeluiden op kon oefenenen, veel vogeltjes en (helaas) ook een beetje veel steekvliegen. De midges zijn we gelukkig alleen in hele kleine hoeveelheden tegengekomen, de verschrikking van de hooglanden hebben we dus gelukkig niet aan den lijve ondervonden.
Ondanks verwoede pogingen van Klaas om Nessie met een lokroep te laten komen hebben we het ook zonder het monster van Loch Ness moeten stellen. Wel hebben we een erg coole "Loch Ness 2000 Exhibition" gezien over het verhaal van het monster, heel erg leuk opgezet en gelukkig niet overdreven 'discovery channel' achtig.
De B&Bs en hostels waren over het algemeen prima (op die in Drumnadrochit na dan, wat zo'n echt backpackers hostel bleek te zijn, waar allerlei Amerikaanse jongeren hun ' year backpacking in Europe' doorbrengen).
Het wandelen zelf was ook erg leuk, alhoewel het erg vermoeiend is, we lagen zo'n beetje iedere avond al om een uur of tien te slapen! De route was goed te doen, al lag er op sommige stukken wel wat erg veel grind, wat niet zo heel prettig liep. De laatste etappe was het zwaarste, eerst zo'n tien kilometer klimmen (met wat stukken min of meer vlak tussendoor) en dan nog 20 kilometer naar het eindpunt. Maar het was het zeker wel waard! Wel grappig dat Klaas en ik toen we eindelijk in Inverness waren allebei zoiets hadden van: wat een drukte hier, en wat een lawaai! En dan ben je maar zes dagen zo'n beetje buiten de bewoonde wereld geweest...'s avonds voor het eerst een (welverdiende) pint en heel lekker gegeten in een restaurant; wat kunnen die britten toch goed toetjes maken!!!! Almetal een zeer geslaagde vakantie dus!















En nu nog vier weken totdat ik naar Canada ga, en ik moet nog zo veel doen....