Tuesday, July 18, 2006

warm!

Het weekend schier was super! Wel een beetje veel wind, dus echt op het strand liggen was er niet bij (een neergelegde handdoek verdween na een minuut of 5 al bijna helemaal onder het stuifzand, dus als je er zelf op lag moest je vooral zorgen dat je je mond en ogen goed dichthield), maar we hebben wel lekker gezwommen en gevolleybald (nou ja, achter de steeds wegwaaiende bal aangerend). Echt uitgerust ben ik echter niet, best vermoeiend, al dat geren en gezwem! Ik ben nu gelukkig wel helemaal klaar met de economie, voor microeconomie heb ik een 7 gehaald, en daar ben ik dik tevreden mee. Deze week nog een paar masterscripties nakijken, mijn huur en nog wat andere dingen opzeggen en dan maandag naar Schotland met Klaas! Lekker een week wandelen, in hopelijk een beetje redelijk weer.
Mijn visum kan ik helaas nog steeds niet aanvragen omdat de Britten niet opschieten met mijn verklaring van goed gedrag. Ik hoop dat ik hem op tijd krijg, anders moet ik ook nog naar de Canadese ambassade in Berlijn (die in Nederland doet geen visa) om hem persoonlijk aan te vragen omdat er dan niet meer voldoende tijd is voor een aanvraag per post (die vier weken nodig heeft...). Stomme burocratie ook!
Nu dus die scripties lezen en beoordelen, valt niet mee in deze hitte (ik denk dat het hier in de kamer onder het platte dak met de zon op de ramen een graad of 35 is...)

Wednesday, July 12, 2006

Zo, dan heb ik nu ook een weblog. Wel een aanrader omdat ik hoogstwaarschijnlijk over een week of 6 voor minstens 4 jaar naar Canada (Ottawa) vertrek om te gaan promoveren. Kan ik tenminste iedereen in een keer op de hoogte houden!
Ik heb net mijn laatste opdracht afgerond voor mijn introductie microeconomie. Nu hopen dat ik dat gehaald heb, het is tenslotte een voorwaarde om me überhaupt in te kunnen schrijven aan Carleton University als PhD student. Ik vind het allemaal erg spannend zo. In ieder geval hoorde ik vandaag dat er nu echt iemand is aangenomen voor mijn baan, dus dat wat dat betreft mijn schepen nu echt achter me verbrand zijn...toch wel een beetje een raar idee.
Zo meteen ga ik maar eens achter een vliegticket aan, ik kan in ieder geval vast een optie gaan nemen. En verder heb ik ook nog ruim voldoende te regelen: mijn visum, allerlei dingen die opgezegd moeten worden, al mijn spullen die verhuist, verkocht of weggegooid moeten worden...nog genoeg te doen!
Maar eerst dit weekend maar eens even ontspannen (wat een luxe, na de afgelopen tijd alleen maar weken van zo'n 60-70uur gemaakt te hebben): een lekker weekendje schiermonnikoog samen met de dames van mijn roeiteam. Het belooft in ieder geval prachtig weer te worden!