Sunday, March 18, 2007

wisselbaden!

Nou dacht ik van de week toch heel even dat het lente ging worden: het was maandag tot en met woensdag ruim boven nul, woensdag zelfs 13 graden, de sneeuw smolt als een gek, de vogeltjes floten naar hartelust, ik kon weer zonder handschoenen en muts naar buiten (was ik toch helemaal vergeten hoe wind in je haar voelt) en dinsdagavond en woensdag regende het zelfs. Dat laatste was een aparte ervaring, ik liep dinsdagavond samen met Natalie op straat en dacht: what the ...? Had al zo lang geen regen meer meegemaakt dat ik echt eerst even niet begreep wat er aan de hand was...
Helaas was de lentevreugde van korte duur: donderdag vroor het weer, en vrijdagnacht en zaterdag hadden we weer een sneeuwstorm, dus alle sneeuw die gesmolten was, is vervangen. Het is nu wel erger dan voorheen, een klein voorproefje van de lente maakt de kou veel erger. Ik hoop dat het snel echt lente wordt!

Met mijn studie gaat het ondertussen allemaal zijn gangetje. Ik heb mijn extra vak na overleg met de directeur toch maar laten vallen. Dat was erg jammer, want ik vond het een onwijs interessant vak, maar het was gewoon allemaal echt te veel. Ik was alles half aan het doen, en daar kan ik echt heel slecht tegen! Nu heb ik wat meer tijd voor alles, kan ik het allemaal wat beter doen, en nog veel belangrijker: ik heb ook weer heel af en toe wat tijd voor mezelf!! Best wel prettig om af en toe gewoon even te kunnen gaan zitten met een kop thee en een boek...

Het voetbal is inmiddels ook begonnen. Het is erg leuk, maar ik kan er echt helemaal niks van. Gelukkig is het gemiddelde niveau van ons team nogal laag (we hebben nog geen wedstrijd gewonnen...), dus het maakt niet zo veel uit, zo lang je maar je best doet vinden ze het al lang best. En mijn best doe ik natuurlijk wel, want uiteraard ben ik wel heel competitief! :) Ik speel het meeste als verdediger, wat me al een enorme blauwe enkel heeft opgeleverd omdat ik een rotschop kreeg precies daar waar mijn scheenbeschermers niet zitten...maar die aanvaller kwam er niet langs!!! ;) Mijn team is leuk, erg aardige mensen allemaal. Ik ben voor volgende week zaterdag uitgenodigd om mee te gaan naar een sugar bush, waar ze maple syrup maken, dat lijkt me erg gaaf, erg authentieke Canadese ervaring!

Komende vrijdag ga ik naar een conferentie over 'exit strategies' uit Irak en Afghanistan. Niet echt mijn onderwerp, maar de mensen die komen spreken zijn allemaal mensen die van belang kunnen zijn voor mijn proefschrift (voor degenen die hier iets van weten: Jeffrey Herbst, Monica Duffy Toft, Barry Posen, Roland Paris o.a.) dus het leek me toch wel verstandig en interessant om hier eens rond te gaan kijken. En ach, we krijgen gratis lunch en een receptie... haha!

Verder ga ik van de week naar een lezing van Marjanne De Kwaasteniet, de directeur van het DG Europese Zaken van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ik kreeg een uitnodiging van die mevrouw van de ambassade die ik ergens in november ontmoet had dankzij professor Carment. In het kader van het netwerken lijkt het me verstandig om daar eens te gaan kijken. En bovendien ben ik ook wel benieuwd naar wat ze te zeggen heeft over het Nederlandse buitenlandse beleid.

Drukke week dus, dus ik moest maar eens wat gaan doen, er is weer een enorme hoeveelheid literatuur om door te werken voor dinsdag (dit keer over ontwapening etc.)...

1 Comments:

At 11:37 AM, Blogger Vincent said...

Exit strategie uit Irak is wel en actueel thema! Lijkt mij een leuk symposium hoor. Extra vakken tsss! Hoe haal je het in je hoofd? Ach ik snap het ook wel: dat je het maximale eruit wilt halen. Hier was het precies andersom: zaterdag zon en gisteren opeens sneeuw en hagel! En toch wordt het lente!
Groetjes!

 

Post a Comment

<< Home